Mestská rada sa venovala otázke dočasného parkovania

24.10.2008 Humenné

Humenné 24. októbra (TASR) - Členovia humenskej mestskej rady sa na poslednom zasadnutí okrem iného venovali aj otázke dočasného parkovania vozidiel na vyhradenom priestore, o ktorom hovorí Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) ...
Novelou zákona o miestnych daniach a poplatku prestal byť poplatok za dočasné parkovanie motorového vozidla na vyhradenom priestranstve miestnou daňou. Mesto teda nemá za parkovanie vyberať poplatky. Rada preto odporučila mestskému zastupiteľstvu, aby doteraz platné VZN zrušilo a aby tamojšie technické služby hľadali iné riešenie, napríklad rozšírením živnosti.
\"Mesto neporušuje zákon, pretože keď je parkovisko na obecnom území a je strážené, tak môže byť vyberaný poplatok za služby. Tak je to aj v iných mestách, \" uviedli dnes pre TASR pracovníci Mestského úradu v Humennom. Dodali, že mesto má v súčasnosti tri platené parkoviská. Výnosy z poplatkov tak predstavujú 280.000 Sk (9294,30 eura). \"Traja ľudia, ktorí neprišli o prácu, majú tak vykryté zárobky. Uvažujeme o zachovaní tohto spôsobu, \" povedala zástupkyňa primátora Mária Cehelská. Dodala, že v najbližších dňoch má byť schválená právna úprava, ktorá umožní obciam vydať VZN a upraviť dočasné parkovanie na verejných priestranstvách, vyhradených priestranstvách a spoplatnenie parkovania.
 

Vyberte región